TinyMobileRobots

Nyhet: TinyMobileRobots

Blinken Tools AB introducerar kartläggningsrobot i Sverige som ökar säkerheten, snabbheten och noggrannheten för mätningstekniker.

Blinken har lagt till en mycket innovativ lösning till sin produktportfölj; en kartläggningsrobot som förbättrar säkerheten, ökar mätningsteknikernas produktivitet när det gäller utsättning och markering av punkter och linjer på vägprojekt.

Innovation, effektivitet och noggrannhet är tre nyckelord för att sammanfatta det senaste tillskottet i Blinken Tools-produktportfölj. TinySurveyor är namnet på roboten som är designad och tillverkad av det danska företaget TinyMobileRobots.

Roboten är idealisk för mätindustrin, lätt att transportera och passar i bagaget i en bil / skåpbil. Den är helt självgående och med en GNSS mottagare kan den sätta ut 600 punkter/ timme eller markera linjer upp till 3,5 km/ timme. Roboten kan markera punkter, väglinjer, parkeringsplatser, osv.

Men roboten är inte bara snabb, den är också korrekt och det är därför den används i stor utsträckning av mät-/ kartläggningsföretag i USA, Europa och Australien.

Säkerhetsfördelarna med att använda detta system är enorma. Den tar bort mätningsteknikerna från att stå på körbanan förutom några minuter när de behöver installera maskinen, kontrollera koordinaterna och trycka på start.

Med hjälp av CAD-ritningar (DWG/DXF) kan du enkelt importera dessa i fältdatorn och be roboten markera ut linjer och punkter utifrån ritningen. Med hjälp av GNSS-mottagare uppnår du en hög precision. Roboten kan också integreras med totalstationer vilket gör det möjligt för en mätare att utföra höjdmätningar på t.ex. ett vägprojekt.

Kontakta oss för mer information!

Dela detta